Framtidens skola

Vi kan konstatera att majoriteten i sällskap av moderaterna och landsbygdspartiet drev igenom de 18 punkterna som utgör ”Framtidens skola”.

Från Vänsterpartiet har våra politiker i barn- och utbildningsnämnden varit beredningsgrupp för vårt partis ställningstagande i frågan. Vi har förutom ett debatt inlägg förra våren, avvaktat med att ta ställning till frågan innan det fullständiga underlagen och arbetet efter de inkomna remisserna var klart.

Vi förstår att remissvaren inte var så intressanta, dels för att remisstiden endast sattes till nio dagar, dels för att de inte beaktades nämnvärt i den fortsatta processen. Vi anser inte att underlaget är tillfredsställande för att kunna fatta ett klokt, hållbart beslut. Ett beslut som är bra för barn och elever i Luleå kommun.

Vi gick i februari, efter grundlig genomgång av liggande material, ut med vårt förslag som lyftes i barn- och utbildningsnämnden. Inget gehör gavs i nämnden och vi lyfte våra yrkanden vidare i kommunstyrelsen. Denna gång med förslag om återremiss för att ekonomiskt säkerställa beslutsunderlagen samt för att ta fram en risk- och konsekvensanalys av förslaget till stängning av skolorna i Kyrkbyn, Svartöstan och Kläppen i Sunderbyn.

Våra yrkanden lyftes vidare till kommunfullmäktige och avslogs…

Yrkandena gällande Framtidens skola, som vi lade fram på kommunfullmäktige kan läsas i sin helhet här: KF 160404 yrkande FS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s