Rätten gav oss rätt!

Luleå kommuns kommunstyrelse fattade den 11 maj ett beslut som i princip skulle innebära en privatisering av Hertsöns badhus. Detta gjordes enligt min och Jonas Brännbergs uppfattning på felaktigt sätt.

Det är inte förvånande att socialdemokraterna, som varandes majoritetsparti med rötterna i arbetarrörelsen, ville att beslutet skulle tas i Kommunstyrelsen, under så ”stillsamma former”, som möjligt. Det är till och med förväntat att sådana försök att undvika att lyfta ideologiskt heta frågor så långt från offentlig debatt som möjligt.

I och med att socialdemokraterna ofta väljer att driva mer eller mindre moderat politik, valdes alltså detta försök till smygprivatisering av verksamhet, som är så viktig för både skola och allmänhet.

Detta felaktigt fattade beslut ledde till att Jonas Brännberg, gruppledare för Rättvisepartiet Socialisterna och undertecknad lämnade in ett överklagande av ärendet till Förvaltningsrätten.

Hela överklagan kan du läsa här Pressmeddelande 22 okt BADHUSEN.
Du kan även hitta den första Överklagan av Luleå kommuns Kommunstyrelses beslut om privatisering av Hertsöns badhus och vidare kan du läsa Överklagan av Förvaltningsrätten i Luleås beslut i mål nr 984 (begäran om prövningstillstånd)vi gjorde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s