Ända in i kaklet!

NötönVi har ännu inte gett upp möjligheten, Jonas Brännberg och jag, att stora beslut i kommunen faktiskt ska börja fattas i laga ordning och i korrekt beslutsinstans -kommunfullmäktige.
En del av er känner kanske till att det  uttryckts nedlåtande kommentarer över oss, då Förvaltningsrätten på bara någon dag fattade beslut om att avslå vår överklagan om att direktprivatisera Hertsö badhus.

Till Förvaltningsrättens och framförallt det högersträvande kommunalrådets förtret, så tyckte Kammarrätten att tidigare instans var ute och cyklade. Målet, vår överklagan, skickades tillbaka till Förvaltningsrätten för att fatta beslut. Denna gång i gängse ordning. En ordning som innebär att Kommunstyrelsen (delegerat till kommunjuristen) bereds möjlighet att svara på vår yrkande om att ogilla beslutet som Kommunstyrelsen fattade den 11 maj.
Det yttrandet har vi nu lämnat ett ”svarsyttrande” över. Det var ganska lätt att formulera, då kommunens yttrande var väldigt taffligt och inkonsekvent formulerat.  Sossarna försöker gena i de demokratiska kurvorna. Ivrigt påhejade av den större delen av den borgerliga ”oppositionen”. I den vevan anmodas (skulle jag gissa) kommunjuristen att försöka trycka till oss genom att lägga ansvaret för barnens ev. försämrade simkunnighet på oss. Snacka om att greppa efter halmstrån!
Hela vårt yttrande går att läsa här: Badhusyttrande till FR PDF

Ps. Bilden är från Nötön, Piteå. Den har i sig inget med badhus att göra. Bortsett att det är vatten på bilden. Tänkte ändå att denna trista historia, kan få lite vackert med sig:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s