Beslutet är så mycket större än bara en enskild skola i en landsbygdsände

V-logga_CMYK_RodUnder de senaste veckorna har nog ingen med åtminstone ett litet samhällsintresse i Luleå kunnat undgå den debatt som pågår om Vitåskolan. Från Vänsterpartiets sida känner vi att som ska fattas den 24 april i Barn- och utbildningsnämnden, fattas på fel nivå. Vi menar att beslutet inte handlar om en enskild skola. Det handlar om den totala stategin kring landsbygd kontra stad i vår kommun.

Vi är lite förvånade över att det under en tid talats om att vi måste se helheten i alla beslut som fattas, samtidigt som denna fråga, som väcker opinion, hanteras i enskild facknämnd. Det är givetvis majoritetspartiets beslut att hantera detta på så vis.

Vi tycker det är olyckligt och i ett försök att vända frustration och en stunds vanmakt, samlades några i vår KF-grupp en tidig fredag kväll, för att åtminstone i skrift uttrycka vårt partis generella syn på detta.

Artikeln presenterades i Norrbottens Kuriren den 31 mars 2015. Den går även att läsa här under rubriken Beslut ska tas där de hör hemma!.

Tack för effektivt samarbete, hälsar jag till medskribenterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s