The (political) show must go on!

Detta var vårt budskap till väljarna de sista dagarna i årets valrörelse.

Valannons

Min idrottslärare på gymnasiet, Ingegerd Steding, hade ett uttryck som hon använde flitigt: Det är bara att bryta ihop och komma igen! Ungefär så är det väl efter en valrörelse. Nu har vi en hel KF-mandatperiod att förvalta på bästa sätt. I Vänsterpartiets fall innebär det att driva oppositonspolitik, på ett ”kraftfullt och kreativt” sätt. Givetvis finns ingen anledning att strunta i det vi gått till val på. Snarare så är vi ännu friare att göra det ordentligt och tydligt.

En viktig del i vår politik är att alla människor är lika värda och ska få ett jämlikt och jämställt bemötande från kommunens sida. I vår grupp vill vi uppmärksamma att de nyanlända/ensamkommande/nysvenska barnen/eleverna i vår Luleå, som är inskrivna i Välkomsten utsätts för särbehandling.

Det vill vi uppmärksamma och debattera och har som första ”aktivitet” i denna mandatperiod, lämnat in en snabbinterpellation som behandlas vid kommunfullmäktige den 27 oktober. Lyssna på debatten via närradions sändning och läs gärna hela snabbinterpellationen här: Snabbinterpellation om Välkomsten.

Det känns som en bra och lämplig start på den här mandatperioden, eftersom vi faktiskt tillträder just i dag den 15 okotober. I kväll håller vår nya grupp sitt första möte. Ett riktigt bra gäng, som syns på bilden tillsammans med andra vänsterpartisteri Luleå. Initialt består vår kommunfullmäktigegrupp av fyra ordinarie ledamöter (Bertil Bartholdson, Annika Sundström, Hans Petterson och undertecknad) samt två ersättare (Ulrika Lundberg och Monica Carlsson). Inom kort så kommer vår grupp att kompletteras av de kamrater som skall vara våra representanter i styrelser och nämnder.

Tillsammans så kommer vi se till att Vänsterpartiet är den kraft att lita på om det förväntas politik i jämlik, jämställd riktning med klimatsmarta tankar i besluten. För nu har ”nedbrytningstiden” upphört. Nu kommer vi igen och fortsätter ”showen”!Bilden visar kandidater i kommun- och landstingsvalet 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s