Ny V-medlemmar utbildas.

Kurs gruppI dag var det åter dags för ”Kurs för nya medlemmar” . Det är alltid lite högtidsdag då vi två gånger om året får samla nya medlemmar i partiet. I dag träffade vi 16 nya vänsterpartister som kommit till Vänsterns Hus i Luleå för att utbilda sig i partiets grundläggande politik och för att mötas och dela erfarenheter.

Anna Hövenmark, Jokkmokkare, partistyrelseledamot och ledamot i partiets eko-ekogrupp stod för en del av utbildningens Kurs Anna höpresentation. En annan del höll av Bertil Bartholdson, distriktsombudsman och kommunpolitiker i Luleå . Undertecknad deltog mestadels i utbildningen i ett försök att bidra till allmän trivsel och också i egenskap av vice distriktsordförande. Det är ju alltid så fantastiskt roligt att möta nya medlemmar. Det ska å andra sidan kanske inte underskattas.

Mötet mellan människor i allmänhet och i detta fall mellan vänsterpartister i synnerhet är viktigt. Det är viktigt att vi alla får en plats i partiet och en chans att tala och lyssna med, på och till varandra. Det behövs för att vi enade, starka och grymt peppade ska gå ut i de kommande valrörelserna i maj och augusti/september.

Kurs grönsakerMin huvuduppgift för dagen var att annars stå för produktion av huvudmålet, i detta fall lunchen. Jag brukar ju själv hävda att jag är grav animalist, som inte ens dricker kaffet vegetariskt, men i dag så fick jag i hyfsat vettig lunchtid fram en kryddig bönsoppa, som blev uppskattad och på begäran; här finns receptet. Receptet på Bertils bröd vågar jag dock inte lämna ut. Det ryktas om att det krävs minst fem års medlemsskap innan en får ta del av det. På vår kursdag hade vi några deltagare som var ”yngre” än en vecka.

Jag missade damernas guldinsats i stafetten. När rösterna är räknade på valnatten så hoppas jag att det ska visa sig på en riktigt seger för Sverige. Tack vare mångas olika insatser bland annat den insats som alla vi här idag gjorde. Jag vågar sammanfatta dagen redan nu innan utbildningen är avslutat: en lyckad dag i partidistriktets historia!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s