Nordkoreansk hyllning -även på (v)år kongress!

20140111-160510.jpg

Den här dagen började vi ju på minus – i tid menat. Kända faktum och kända partikongresstakter. Nu ryktas det om att Kongresskommittén diskuterar vilka sjok som ska styrkas från plenabehandling, motioner, pläderingar eller debatt om EU-uttalande. Ska inte anklaga någon särskild för det dröjsmålet, men man kanske inte måste begära votering, som allmän missnöjes åtgärd om en inte får sin vilja igenom.

I samband med att vi nu har helt elektroniska omröstningar, även avseende personval. Har jag och ytterligare ett av ombuden (vid tidpunkten angiven närvarande), fått en snabbgenomgång i röstningsförfarandets övervakande. Klockan 17 ska vi rösta till PS. Spännande, jag får vara en av de som först får information. Sånt gillar jag:)

Annat som hunnits med (läs: stressats igenom) är HBTQ-nätverkets ”årsmöte”. HBTq-vänstern är ett nätverk, med samordningsgruppledning, som samlar sig kring HBTQ-frågor av alla slag. Öppet för alla intresserade! Bilden på gruppen är tagen av Kalle Larsson.

Bilden på Sosialistisk Venstrepartis ordförande och på Kristos från vårt systerparti i Grekland har jag tagit. De höll upplyftande och berörande hälsningsanföranden till vår kongress.

Dagens höjdpunkter var självklart partiledarvalet. En märkbart rörd Jonas Sjöstedt omvaldes med acklamation och med stående ovationer av en jublande och hoppfull kongress. Jag tror att begreppet ”lite smått Nordkorea” aktualiserades igen. Fast det är klart vi har ju all anledning att hylla vår ledare!

För den som undrar var det där med Nordkorea kommer i från kan länka vidare här. för lite självironi måste man ju ha i politiken:)

Nu är förhandlingarna ajournerade och vi vänsterpartister från norr och söder återsamlas under kvällen för kongressfest!

http://www.kuriren.nu/inc/print/default.aspx?articleid=7019700&name

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s