Ett mer solidariskt samhälle!

Presskonferens SBFör ett par veckor sedan presenterade Anders Borg den budget som Regeringen lägger fram inför kommande år. Inget oväntat! Skattesänkningar för de som har höga inkomster, minskade satsningar på välfärd och schyssta möjligheter för en fortsatt rasering av solidaritet mellan människor. Vänsterpartiet kontrade med ett budget alternativ, som i stort går åt det motsatta hållet. Vi höll presskonferenser om denna i hela landet förra torsdagen.

Du kan läsa mer om Vänsterpartiets satsningar på vården om du klickar här och hela budgetmotionen finner du här! De artiklar som blev resultatet av presskonferenserna kan du läsa via länken till Norrbottens Kuriren (som jag också lånat bilden av) och denna länk som dirigerar dig vidare till ”Världsbladet”.

Har ni något nytt att komma med i er skuggbudget? Den frågan fick vi när vi förra veckan höll presskonferens om Vänsterpartiets alternativ till budget för Svea Rike. Möjligen kan sägas att vi inte har så mycket nytt att komma med, men å andra sidan så finns det all anledning att med ännu järnhårdare vilja visa på att den politik och de budget satsningar som Vänsterpartiet vill göra behövs mer än någonsin.

Det kan till vårt förslag noteras att Regeringens förslag inte heller kommer med något nytt. Det är samma tydliga högervridna politik som de för. En politik som sägs vara det rätta för medborgarna, men det förutsätter att du som medborgare är hyfsat välmående redan nu. Skiljelinjerna mellan vi och dem föreslås även i fortsättningen att bli tydlig i det borgerliga förslaget.

Jag antar att det innebär fortsatta inkomstklyftor, högre arbetslöshet, fortsatt minskad jämställdhet och ökad ohälsa bland inte minst barn och ungdomar. Allt det här vill Vänsterpartiet få stopp på och våra satsningar på Välfärd, miljö, infrastruktur uppgår till över 50 miljarder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s