Mota riskkapitalbolagens intåg i Luleå

För en tid sedan diskuterades en revidering av inköpspolicyn i Luleå kommunfullmäktige. Undertecknad skrev då följande insändare i den lokala pressen:

http://www.kuriren.nu/ledare/default.aspx?articleid=6204427

Vid det tillfället uttrycktes från kommunalrådets sida att majoriteten inte gillar Carema och dylika företag och deras förehavanden med skattemedel. Vid tillfället var de dock inte bredda att ta med det i kommunens inköpspolicy.

Vänsterpartiet, som var framåt den dagen, hade redan då i Kommun-fullmäktigegruppen fattat ett beslut om en motion i ärendet, vilken lämnades in i samband med kommunfullmäktigemötet. Motionen hittar denintresserade under ”parlamentariskt-menyn”. Under förmiddagens arbetsutskott beslutades att motionen skulle återremitteras, för att bättre undersöka hur det gått med liknande hantering i Kalmar etc.

För en tid sedan var jag i kontakt med Per-Gunnar Fransson, en mycket rättfram tjänsteman i Kalmar. Det var där den exakta formuleringen i motionens att-sats hämtades, så jag kan i just detta fall luta mig lite stillsamt tillbaka. Jag vet ju att det sedan Kalmar införde skrivningen år 2010, inte skett något överklagande, att fler kommuner i södra Svergie tagit in eller är på gång att ta in texten i sina inköpsriktlinjer och att jurister på Sveriges kommuner och landsting, SKL, inte utesluter att detta skulle vinna i en EU-domstol.Vem vet? Det kanske blir första motionen som Vänsterpartiet får ett helt bifall till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s