Olika trådar i politiska vardagens väv

Vill man vara fin...

Mona Lefke (med reservation för stavning) och hennes granne Ingmari, som tidigare arbetat som lärare på bland annat Komvux, besökte oss på expeditionen idag.

Mona kom för att få information om Vänsterpartiet till ett skolarbete. Hon läser in gymnasiet på Komvux och önskar kunna bli något inom medicinens värld. Vi kom också att prata om kvinnors rättigheter, om islam, om stjärnfamiljer och om adoptioner.

Mona kom till Sverige från Irak för tre år sedan. I Irak arbetade hon som mekaniker på stora båtbyggen och enligt muslimsk tradition gick hennes lön till sig själv. Hennes man som är ingenjör är däremot ansvarig att försörja hem, fru och familj. Det var spännande att höra. Appropå feminism och kvinnors rättigheter.

Någonstans mellan politiken och livet, så kom ramlade vi in på ”trådning”. I vissa länder är det vanligt att avlägsna ansiktshår med tråd. Mona visade sitt ansikte och erbjöd sig att ge sig i kast med mitt. Hux flux satt Mona uppkrupen i soffan och jag i hennes famn. Alla som prövat på detta vet precis vad uttrycket ”vill man vara fin, får man lida pin” betyder.

Nu är jag slät som en baby i ansiktet.

Det är inte utan att man drar på smilbanden över vad man får ....får man lida pin.möjlighet att uppleva i gruppledarskapets tjänst.

I morgon ska Mona vidare till Folkpartiets Thomas Olofsson, undrar om jag ska tipsa honom om trådningsmöjligheten?

Ett tips är i alla fall att det kommer gå bra för Mona med arbetet och studierna. Hon visade en positiv och viljestark framåtanda, som jag är säker på kommer att bära henne framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s