Jämställdhet och feministiskt självförsvar

Hackspetten 16 februariVänsterpartiet Luleå har motionerat i Kommunfullmäktige om att öka jämställdheten i skolan. En metod för detta är att erbjuda kurser i jämställdhet och feministiskt självförsvar. Detta behövs inte, ingår redan i skolans uppdrag, säger den socialdemokratiska majoriteten. Det går inte för det bryter mot diskrimineringslag och likabehandlings-princip, fortsätter de.
Från vår sida så vill vi hävda att skolan ska ge alla likvärdiga möjligheter, men att beandla alla exakt lika är minst lika mycket diskriminering. Det enda man ser då är ju en strömlinjeformad tjej eller kille. Verkligheten ser inte ut så!
Hanna Goding, som är aktiv i både Ung Vänster och Vänsterpartiet och undertecknad, tog under torsdagen den 16 februari med oss en stor påse godis och en tjock bunt enkäter. Vi ville se hur det verkligen ser ut enligt eleverna själva.
Resultaten av enkätundersökningen är inte fullständigt analyserad, men helt klar är att det förekommer kränkningar och hot om våld eller våld därute i verkligheten. Det känner eleverna av och en majoritet tycker att det vore positivt med kurser för att öka deras möjligheter att möta samhället.
Enkäten i sin helhet finns här nedan.
Enkät om jämställdhet och feministiskt självförsvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s